28 januari 2015

KEUZES
 Keuzes maken we elke dag. Soms heb je het door en soms niet. Wist je dat elke keuze die je maakt andere mensen kunnen beïnvloeden? Oké, ik dacht ik ga vandaag even de wijze Deborah uithangen maar het woord ''keuzes'' kwam opeens in mijn hoofd op en ik dacht schrijven.

Maar dus elke keuze die je maakt beïnvloed andere mensen. Als je er zo bij stil staat dan is dat best heavy. Ik bedoel wat als je.. Oké, ik noem een voorbeeld. Ik ben wel is dom bezig. (Logisch). Een keer moest ik van de trein opgehaald worden dus mijn keuze was om mijn pa te vragen om mij op te halen. Nou, m'n pa staat elke dag elk tijdstip voor mij klaar dus, hij zei ja. Toen hij er eenmaal was realiseerde ik me hoe ontzettend druk hij wel niet was en dat hij op dat tijdstip ook zijn plannen heeft. Bijv. als hij een super belangrijke afspraak had met een super belangrijke klant en hij kwam door mij te laat dan was er heel wat geld verloren gegaan en als hij dan ook nog dat geld op dat moment nodig zou moeten hebben dan was hij al helemaal de sjaak. En dat dan allemaal door mijn keuze. Haha, Oke guys dit was niet het geval. Just saying.

Nu ik er zo over nadenk zijn keuzes best belangrijk, zelfs de kleinste simpelste keuzes. Ik denk dat we met z'n alle meer stil moeten staan bij de keuzes die we maken.

Nog een voorbeeld:
Stel je voor je doet boodschappen en er wilt een vrouw voor jou in de rij. Jij hebt alle tijd maar zegt nee tegen die mevrouw. Die mevrouw moet heel erg haasten anders komt ze telaat bij haat afspraak. wanneer ze telaat op haar afspraak komt word ze ontslagen. Wanneer ze ontslagen word heeft ze geen inkomsten meer die ze op dat moment juist heel hard nodig heeft. Dat alles omdat jij simpelweg die vrouw niet wilde helpen door haar voor te laten gaan.

Dit zijn beide hele kleine, simpele voorbeelden met grote gevolgen. Soms hebben we geeneens door wat voor grote gevolgen onze keuzes hebben. Heb jij wel is een keuze gemaakt die uiteindelijk veel groter uitpakte dan dat je eigenlijk verwachtte?


|Broek - Urban outfitters | Trui - Vintage | Schoenen - Primark | Haar - Parpilotten|

Hoe maak jij je keuzes?

Liefs,
Deborah

19 januari 2015

ROZEN ZIJN ROOD, VIOOLTJES ZIJN BLAUW
Rozen zijn rood viooltjes zijn blauw, och mobiel wat hou ik toch van jou!

Eehm, nee dus. Kennen jullie dat moment wanneer je op je telefoon zit en je mobiel uit het niets uitval of die momenten dat je net wacht op een Super-sonisch-important reactie en dat net op dat moment je mobiel vast loopt? Jep, Dit maak ik dus de laatste tijd dagelijks mee en het is zo irritant. Oké, verslaafd aan mijn telefoon? Ik kan er niet onderuit. Maar geef toe, ben jij niet chagerijnig na een week zonder Mobie-Mobie? (Stiekem hoop ik dat dit mijn ouders lezen)

Vandaag was een leuke maar enge dag. Mijn leraar begon me namelijk aan te spreken met ''Debbie''. Ik bedoel welke leraar geeft een leerling nou weer een bijnaam. Ik vond het zo eng dat ik me bijna verslikte in m'n slokje water. 

Vandaag ging ik ook met een vriendin pannenkoeken bakken en ze had echt de beste tip ever! Omdat ik de tip zo lekker vond dacht ik dit moet ik met jullie delen. Stroop in de pannenkoeken mix! Uhu, Stroop meebakken in de pannenkoeken mix, misschien had jij er al wel is van gehoord maar hoe awesome. Ben jij net zo'n zoetekauw als ik dan moet je dit echt uitproberen! Hoe was jouw week?
Liefs,
Deborah