9 maart 2014

What a girl wants: Long hair


HoiHoi

Bijna elk meisje wilt lang, zorgeloos maar vooral gezond haar.
Toch zijn er een aantal van ons die haar hebben dat niet zo snel groeit, of je hebt je haar kort geknipt en bent er toch niet zo blij mee, dus wilt het terug lang laten groeien.
Samen hebben we wat informatie opgezocht bij verschillende kappers en salons over hoe je je haar gezonder en sneller kunt laten groeien.
Hier zijn een aantal tips:

Tip #1 - je haar verven

Hoe verleidelijk het misschien is, je haar verven zal je haar alleen maar beschadigen waardoor de groei van je haar vertraagd. In de verf zitten chemicaliën, die zorgen ervoor dat je haar droog en hard word wat voor gespleten haar punten zorgt.  Als je één van die mensen bent die graag d'r haar verft is het misschien verstandig om na het verven je haar 4,5 maand rust te gunnen. Je haar zal je bedanken!Tip #2 - je haar wassen

Veel mensen denken dat het gezond is om je haar elke dag met shampoo en conditioner te wassen, maar we vertellen je alvast, het doet precies het tegenovergestelde. Het elke dag wassen van je haar zorgt ervoor dat je haar snel breekt en uitdroogt, hierdoor beschadigd je haar niet alleen maar word je haar ook nog eens snel vet omdat het extra vetten produceert vanwege de uitdroging. Probeer het wassen van je haar één of twee dagen uit te stellen, of was het met gezonde natuurlijke oliën om je haar kracht te geven.

Een andere tip bij het wassen:

 1. Shampoo eerst alleen je hoofdhuid, niet de rest van je haar, ook dat kan uitdroging van je haar           voorkomen.
 2. De conditioner gebruik je juist voor de rest van je haar, en laat je 3 a 5 minuten intrekken.
 3. Gebruik geen twee in één shampoos of conditioners, ook deze producten zorgen ervoor dat je haar uitdroogt.


Tip #3 - gezond eten

Een gezonde voeding is belangrijk bij de verzorging van je haar. Eet voldoende eiwitten om je haar meer kracht te geven en een gezonde gloed te geven. Het is belangrijk om voldoende vitamines binnen te krijgen, vooral vitamine B en D zijn erg belangrijk voor de gezondheid van je haar. Op die manier kan je haar op een gezonde manier groeien! Gezondere voeding verbeterd trouwens niet alleen je haar, maar zorgt ook voor de rest van je lichaam.

Tip #4 - naar de kapper

Dit klinkt misschien raar, maar naar de kapper gaan helpt je haar ook om sneller te groeien. Zodra je last van dode haar punten krijgt, zou je naar de kapper moeten gaan. De dode haar punten geven je haar niet alleen een ongezonde uitstraling maar zo voelt je haar zich ook. De dode haar punten vertragen de groei van je haar. Je haar kan zelfs gaan stoppen met groeien. Juist het knippen van je dode haar punten geeft je haar weer kracht, op die manier kan je haar weer groeien


Dit waren onze tips. We hopen dat je er iets aan hebt! Als je zelf nog tips of vragen hebt, stuur dan een reactie in de comments.

Love
RosinaDeborah


3 opmerkingen:

 1. Leuk artikel met goede tips! Helaas is de laatste niet helemaal waar.

  Als je veel dode punten hebt kan het lijken of je haar niet meer groeit omdat de uiteinden sneller afbreken dan dat er bovenaan nieuw haar wordt gevormd. Maar wat je doet met het haar wat al buiten de haarwortels hangt heeft geen enkel effect op de hoeveelheid haar die in je haarwortels wordt aangemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie! Ik heb het gevraagd aan wat kappers en die vertelde mij het op deze manier. Maar wat jij zegt zou ook heel goed kunnen want dat klinkt eigenlijk veel logischer. Het zou inprincipe ook geen effect moeten hebben op de haargroei inderdaad. Maar heel erg bedankt! :) Zo leer je ook nog eens wat via de comments. Liefs

   Verwijderen